Tudjon meg mindent a masszázsról!

A masszázskezelésről általában

A masszázskezelés alkalmával a testet a klasszikus svédmasszázs fogásaival dolgozzuk át.

Sokakban téves kép él a gyógymasszázzsal kapcsolatban. Sajnos számos olyan intézmény és "masszőr" működik, akik szakmai hiányosságaiknak, vagy a betegekkel/vendégekkel szemben tanúsított figyelmetlenségüknek eredményeképpen, rossz emlékeket hagynak a kezeltekben ( kellemetlen, fájdalmas gyógymasszázs kezelés, igénytelen környezet, nem megfelelő higiénia, stb.). Mindent elkövetünk, hogy tőlünk relaxált, megkönnyebbült, elégedett ügyfelek távozzanak.

A gyógymasszázs és frissítőmasszázs közötti különbség sem egyértelmű mindenki számára. Általában mindkettőt a svédmasszázs fogásaival végzik.

A frissítőmasszázs egy általános közérzetjavító kezelés, míg a gyógymasszázs során amellett, hogy átmozgatjuk, felfrissítjük a vendég testét (vagyis frissítő masszázst végzünk), az esetleges elváltozásokat, fájdalmakat, betegségeket is kezeljük.

A masszázs során kiváló minőségű Yamuna masszázsolajokat használunk.

Gyakran felmerül a kezelések időtartamának kérdése

Mi nem időre dolgozunk. A masszázsok időtartama csak tájékoztató jellegű. A közhiedelemmel ellentétben, 15 perc alatt nem lehet senkit megmasszírozni. Negyed óra az izmok bemelegítésére, megfelelő előkészítésére elegendő. Mivel minden test más és más, addig foglalkozunk egy-egy vendéggel, amíg a kívánt eredményt elérjük. Előfordulhat például, hogy a fél órás hátmasszázs egy órásra is elhúzódik (ez árban nem jelent plusz költséget a vendégnek), de ne sajnáljuk az időt a testünktől, mert megérdemli és meghálálja a törődést.

A masszázs fogásaival kiváltott mechanikai ingerek befolyásolják a sejtek, szövetek működését. A hatás első sorban lokális, de távoli szervekre, szervrendszerekre is tudunk hatni az idegrendszer útján.

Azoknál, akik nem szoktak hozzá a masszázskezeléshez, az első alkalom után izomlázhoz hasonló érzés jelentkezhet.

A masszázs hatása a bőrre és a bőr alatti kötőszövetre

Masszázs hatására a bőrben vérbőség keletkezik, közben emelkedik a bőr hőmérséklete. Értágító hatású kémiai anyagok termelődnek, fokozódik a vérkeringés, s ezáltal az anyagcsere is.

Mechanikai hatásra meggyorsul a szarupikkelyek leválása, így a hám osztódásra képes sejtjei élénkebben szaporodnak. Ennek következtében a bőr edzettebbé, a külső hatásokkal szemben ellenállóbbá válik.

A bőr rugalmasságát, üdeségét biztosító kötőszövet életműködése fokozódik, sejtjei, rostjai megújulnak. A rendszeresen, szakszerűen végzett testmasszázs eredményeképpen az öregedés folyamatai később, lassabb ütemben következnek be.

A belső elválasztású mirigyek működése egyenletesebbé, rendezettebbé válik. Testmasszázzsal a verejték-rendellenességek is kedvezően befolyásolhatók.

A vérkeringés helyi élénkítése csökkenti a passzív vérbőségből eredő keringési zavarokat.

A kötőszövetben található, és sok esetben felhalmozódó kóros anyagcseretermékek felszívódása a mechanikai hatásra felgyorsul.

A folyamatos kezelés hatására megszűnnek a bőr alatti kötőszövetben lévő feszültségek, letapadások.

A masszázs hatása az izomzatra

Hatása főként az anyagcsere meggyorsításán alapszik. A bomlástermékek eltávozása megszünteti a fáradtság érzését. Az oxigénnel, tápanyagokkal bőven ellátott izom jól működik, tónusát, erejét idősebb korban is megőrzi, teljesítőképessége nő, az izommunka gyors és kitartó lesz.

Ezen hatások létrejöttében az izomzat vérellátásának van a legnagyobb szerepe. A kezelés során olyan hajszálerek is bekapcsolódnak a vérkeringésbe, amelyek előtte passzívak voltak.

Rendszeres masszázs hatására az izmok teljesítőképessége akár 30%-kal is növekedhet.

A masszázs hatása az idegrendszerre

Az ideg mechanikai hatásra ingerelhető, így a masszázs befolyásolja a felsőbb idegrendszeri központokat. A kezelt területen lévő idegvégződések által felvett ingerek az agykéregbe jutnak.

A masszázs gyenge mechanikai ingerei az idegrendszer közvetítésével helyi vérbőséget idéznek elő a szövetekben, melynek hatására a tápanyagok és bomlástermékek gyorsabban kicserélődnek, a sejtek életműködése fokozódik, a szövetek megújulnak.