Gyakori kérdések

» Mikor nem lehet masszíroztatni?

Éhgyomorra, vagy teli gyomorra nem célszerű elvégezni a kezelést. Lázas beteg nem masszírozható. Tilos a masszázs a menstruáció első napjaiban, fertőző betegség, vérzékenység, leukémia, a tüdő és mellhártya heveny megbetegedése esetén.

» Mi is valójában a cellulitis-masszázs?

Ez az eljárás a narancsbőr és a súlyfelesleg elleni, hatékony zsírtörő kezelés.

A cellulit kezelése több fázisból áll. Minden esetben be kell tartani bizonyos szabályokat, amelyek nélkül nem érhetünk el eredményt.

Fontos leszögezni,hogy a fogyasztó masszázs nem sorolható a kellemes masszázs kategóriájába, mivel ez egy igen intenzív, irányított fizikai behatás, amely mobilizálja a zsírsejtek tartalmát és stimulálja a szervezetet annak lebontására.

Ezeket szem előtt tartva nagyon látványos és tartós eredményeket érhetünk el kitartó munkával pár hét alatt: csökkenő testrészméretek, a bőr rugalmasságának, feszesséségének fokozódása, a narancsbőr (cellulit) csökkenése.

A 10 kezelés mindenképpen ajánlott a hatás elérése érdekében.

A kezelés időtartama alatt rengeteg folyadékot kell fogyasztani, s a 10 kezelés után is ajánlatos „fenntartó „ kezeléseket igénybe venni.

A kezelés menete:

A kezelés 50-60 perc intenzív masszázs speciális thermo krémmel, majd tekercselés.

A krém hatóideje 40 perc, addig pihen a vendég, majd egy hűsítő borostyán és kámfor tartalmú folyadékelvezető és karcsúsítógél felvitele és bedolgozása a kötőszövetekbe. Kb. 1-2 l folyadék elfogyasztása a kezelés ideje alatt.

A kezelés heti 3 alkalommal javasolt.

» Terhesség alatt szabad-e masszíroztatni?

Lehet, de a masszőrt tájékoztatni kell a terhességről. Az elő három hónapban az egész test kezelése egyszerre nem ajánlott, csak részletekben (pl. csak hát, csak végtag, stb.). A negyedik hónaptól nem csak hogy lehet masszíroztatni, de kifejezetten jót tesz a mamának és a babának is.

» Lehetnek-e a masszázsnak nem kívánt mellékhatásai?

A masszázshoz nem szokott szervezetnél az első kezelés után, másnap enyhe izomláz jelentkezhet.

» Fáj-e a masszázs?

A szakszerű masszázs nem fájhat. Ha a páciens fájdalmat, vagy kellemetlenséget érez, azonnal szólnia kell a masszőrnek.

» Milyen gyakran lehet masszíroztatni?

Akár kétnaponta… Valójában minden test más és más. Mindenkinek mások a szükségletei. A leggyakrabban alkalmazott kúra: hetente egy hátkezelés, havonta egy általános testkezelés.

» Lehet-e a masszázstól fogyni?

Mivel a masszázs fokozza az anyagcserét és felszabadítja a kötőszövetben lerakódott anyagokat, igen segíti a test fogyását.

» Mi is igazából Aitutaki?

A csendes-óceáni szigetek között található a Cook szigetcsoport. Ennek a legszebb gyöngyszeme Aitutaki, egy hatalmas lesüllyedt korallzátony. Egy fő és 20 pici, többnyire lakatlan szigetből áll.